Жолт тенис

Програмски цели – играње на голем број на мечеви, анализа на одиграните мечеви, откривање и развој на јаките страни на играчите.
 
Димензија на полиња – стандардна димензија на тениски терен.
 
Висина на мрежа – нормална тенис мрежа : 91 cm висока.
 
Топки – стандардни жолти топки со нормален отскок.
 
Тениски рекети – стандардни тениски рекети.
 
Тип на тренинзи – комбинација од индивидуални, групни и спаринг тренинзи
 
Натпревари – клубски натпревари / индивидуални и екипни. Меѓу – клубски натпревари / екипни. Национални натпревари / индивидуални и екипни.
 
КОНДИЦИОНИ И ФИТНЕС ТРЕНИНЗИ
Со цел подобрување и забрзување на тениската игра на децата се организираат дополнителни кондициони и фитнес тренинзи за децата во жолт тенис.
Жолт тенис 1
Тениски едукација: