Натпреварувачи

Тениската школа Леонтиќ традиционално вади квалитетни генерации на млади играчи  кои со тек на време прераснуваат во државни прваци,репрезентативци и играчи со забележителни резултати на национални и меѓународни турнири.

Листа на успеси на играчи од Т.К Леонтиќ   (активни и неактивни во школата)

 

 • Ивана Тасевска      

       Активен член на школата од Мај 2005 год.

1во место на Tennis Europe Junior Tour 12 & Under DOUBLES WINNERS (со Данче Кржовска)  ТК. Битола 14-18.07.2009
1во место на отворено првенство на Ниш за девојчиња до 12 години ТК.Таж- Ниш  31.10.2009
1во место на отворено првенство на Македонија за јуниорки до 14 години ТК. Кавадарци 28-30.08.2010
1во место на отворено првенство на Ниш за јуниорки до 14 години ТК.Таж- Ниш  03.07.2010
1во место на екипно првенство на Македонија за јуниорки до 16 години (со Нора Адеми) ТК. Југ 02-03.10.2010
1во место на отворено првенство на Македонија за јуниорки до 16 години ТК. Ас Плус 05-07.02.2011
1во место на државно првенство на Македонија за јуниорки до 14 години   ТК. Југ  11-13.06.2011

2ро место (финалист) на државно првенство на Македонија за за девојчиња до 12 години  ТК. МТП 12-14.06.2009
2ро место на Tennis Europe Junior Tour 12 & Under SINGLES FINALIST  ТК. Битола 14-18.07.2009
2ро место на отворено првенство на Македонија за девојчиња до 12 години  03-05.10.2009
2ро место на отворено првенство на Македонија за девојчиња до 12 години  ТК. Ас Плус  27-29.06.2009
2ро место на отворено првенство на Ниш за девојчиња до 12 години ТК. Раднички- Ниш 01-03.08.2009
2ро место на отворено првенство на Македонија за девојчиња до 12 години  ТК. Прилеп 08-10.08.2009
2ро место на екипно првенство на Македонија за девојчиња до 12 години (со Вероника Џуклевска) ТК. Ас Плус 05.10.2009
2ро место на екипно првенство на Македонија за девојчиња до 12 години (со Веселинка Локвенец) ТК. АТК 07.06.2009
2ро место на отворено првенство на Белград за јуниорки до 14 години ТК. SA&NI  април 2011
2ро место на отворено првенство на Македонија за јуниорки до 14 години ТК. Леоонтиќ 25-27.12.2010
2ро место на отворено првенство на Македонија за јуниорки до 14 години ТК. Ас Плус 05-07.03.2011
2ро место на отворено првенство на Македонија за јуниорки до 18 години ТК. МТП 12-14.02.2011
2ро место на отворено првенство на Македонија за јуниорки до 18 години ТК. МТП 04-06.06.2011

3то место на отворено првенство на Македонија за девојчиња до 10 години ТК. Акватен- Кочани 16.09.2007
3то место на отворено првенство на Македонија за девојчиња до 12 години ТК. АТК 06.04.2009
3то место на отворено првенство на Македонија за јуниорки до 14 години ТК. МТП 07.09.2010
3то место на отворено првенство на Македонија за јуниорки до 18 години ТК. Ас Плус 24.04.2011
3то место на отворено првенство на Македонија за јуниорки до 18 години ТК. Југ 23.05.2011

 

 • Нора Адем

 • Георг Георгиев

 • Иван Лузевски

 • Ѓорги Поповски

 • Андреј Ефтимов

 • Илија Саздов

 • Јосип Апостолоски

 • Вероника Џуклевска

 • Тамара Џуклевска

 • Веселинка Локвенец

 • Филип Илиев

 • Логин Пејковски

 • Кристијан Костов

 • Матеј Трајчевски

 • Матеј Танасковски

 • Андреј Здравевски

 • Леона Киријаз

 • Рубин Нуредини

 • Драган Ангелески

ВО ИЗРАБОТКА ПОСТИГНАТИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГОРЕ НАВЕДЕНИТЕ ИГРАЧИ

 

 • Федерико Бонациа

              Активен член на школата: Јануари 2008 -  Август 2010 год.  

            - Победник на три ОП на Македонија во категорија до 12 год. во 2009 год.
            - Финалист на ОП на Македонија во категорија до 12 год. во 2009 год.

 

 • Франческо Бонациа

            Активен член на школата: Мај 2008 -  Август 2010 год.  

            - Финалист на ОП на Македонија во категорија до 12 год. во 2010 год.

 

 • Дамјан Домазетовски    роден 1995 год.

              Активен член на школата: Август 2002 -  Ноември 2006 год.
     
            -
Државен првак на Македонија до 10 год.                Скопје 2005 год.
            - Победник на три ОП на Македонија во категорија до 10 год. во 2005 год.

 

 • Лина Ѓорческа    родена 1994 год.

              Активен член на школата: Ноември 2001 -  Мај 2007 год.
     
            - Државен првак на Македонија до 10 год.                Скопје 2003 год.
            - Државен првак на Македонија до 10 год.                Скопје 2004 год.
            - Државен првак на Македонија до 12 год.                Скопје 2005 год.
            - Државен првак на Македонија до 12 год.                Скопје 2006 год.    
            - Државен првак на Македонија до 14 год.                Скопје 2007 год.
            - Победник на преку триесет ОП на Македонија во категорија до 10,12,14 год.  
            - Победник на ТЕ турнир до 12 год.                          Скопје 2006 год.

 

 • Т.К Леонтиќ -  освојувач на екипно државно првенство  во 2010 г. за девојчиња до 16 год.

              Состав на екипата победник:
            - Тасевска Ивана   
            -  Нора Адеми

 • Т.К Леонтиќ -  освојувач на екипно државно првенство  во 2009 г. за момчиња до 12 год.

              Состав на екипата победник:
            - Федерико Бонациа  
            -  Драган Думевски

 

 • Т.К Леонтиќ -  финалист на екипно  првенство  во 2009 г. за девојчиња до 12 год.

              Состав на екипата победник:
            - Тасевска Ивана   
            -  Веселинка Локвенец

 

 • Т.К Леонтиќ -  финалист на екипно државно првенство  во 2009 г. за девојчиња до 12 год.

              Состав на екипата победник:
            - Тасевска Ивана   
            -  Вероника Џуклевска

 • Т.К Леонтиќ -  освојувач на екипно државно првенство  во 2005 г. за момчиња до 10 год.

              Состав на екипата победник:
            - Домазетовски Дамјан   1995
            - Делјановски Теодор    1996
            - Секуловски Давид       1995